'LT-Ambulante Begeleiding'

Ambulante begeleiding voor kinderen met downsyndroom, hun ouders en de scholen.

Ervaringen van ouders, professionals en andere betrokken:

Training: 'Een kind met downsyndroom in mijn klas' - op maat gemaakt.
Leerkrachten + IB: doordat het een op maat gemaakte training was, was alle informatie ook direct toepasbaar op onze leerling. Downsyndroom heeft veel verschillende kenmerken, maar ook geen enkele downer is hetzelfde. De training werd gelijk gekoppeld aan zijn huidige ontwikkeling. Zo was het voor ons herkenbaar en werd ons duidelijk vertelt wat de vervolg stappen zijn. Wij kunnen een training als deze iedereen aanraden.

Moeder: 'Ik ben zo blij om eens met een hulpverlener te spreken die mij ook echt begrijpt. Er zijn weinig woorden nodig en ik hoef mij kind niet de hele tijd voor mijn gevoel te verdedigen'. 

Vader: 'Zo fijn, we werden helemaal ondersteund bij onze aanvraag van PGB. Er kwam veel papierwerk op ons af, maar LT Ambulante Begeleiding heeft ons er doorheen geholpen'.

Moeder: 'LT Ambulante begeleiding neemt echt de tijd voor je als ouder. Eerdaags hebben wij onze eerste kennismaking met een reguliere basisschool en zo fijn dat je hier ook ondersteuning bij kan krijgen.

Pedagogisch medewerker: 'Het is soms even zoeken naar wat helpend kan zijn, nu er een begeleider vanuit LT Ambulante Begeleiding met ons meeloopt komen we weer op nieuwe ideeën. Het is fijn om met een begeleider te spreken met ervaring vanuit het werkvlak, maar ook zeker de kant van ouders kan belichten, doordat zij zelf ook een kind heeft met het syndroom van down, heel fijn!'

Moeder: 'Vanuit LT Ambulante begeleiding ging er iemand mee naar het PGB-gesprek met de gemeente. Fijn om iemand mee te hebben die kan aanvullen en mee kan denken in de mogelijkheden passend bij ons gezin'.