'LT-Ambulante Begeleiding'

Ambulante begeleiding voor kinderen met downsyndroom, hun ouders en de scholen.

Wie is 'LT-ambulante begeleiding'?

Beste lezer,

Mijn naam is Linda, woonachtig in Alphen aan den Rijn met mijn man en 2 kinderen (tweeling).

Al vrij jong wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Ik ben via de SPW naar de Pabo gegaan en ben inmiddels flink wat jaren werkzaam in het onderwijs, als begeleider Passend Onderwijs en daarnaast heb ik 13 jaar als leerkracht voor de groep gestaan van onder- tot bovenbouw. Binnen mijn werkzaamheden heb ik altijd veel affiniteit gehad met kinderen waarbij het niet allemaal vanzelf ging.

Lukas en Lars


Op onderwijsgebied heb ik mij op verschillende vlakken gespecialiseerd, een aantal hiervan zijn; intern begeleider, kindercoach, gedragsspecialist, Brain Blocks (autisme) begeleider, interne management en nog vele andere specialisaties die ik nu kan meenemen als ambulant begeleider.

Een aantal jaartjes geleden is onze tweeling geboren, waarbij wij bij één van onze kinderen te horen hebben gekregen dat hij het 'Syndroom van Down' heeft. Op dat moment hebben wij alsnog genoten, maar het zet je leven als ouder wel even op z'n kop.
In de afgelopen jaren heb ik een groot deel van de begeleiding op mij genomen, met soms wat hulp van andere hulpverleners. Door de jaren heen heeft ons kind meerdere begeleiders gehad, maar zelden was er iemand die voldoende ervaring had met kinderen, met het syndroom van down.
Ook hebben wij inmiddels met verschillende instanties kennisgemaakt en hebben wij meerdere stappenplannen moeten doorlopen om tot zorg voor ons kind te komen. Dit alles kan voor ouders een hele zoektocht zijn en ook hierin hebben wij een stuk begeleiding/ advisering gemist, begeleiding in de wegen die wij moesten bewandelen voor ons kind of iemand die ons kon vertellen welke mogelijkheden mogelijk waren. 

Vanuit hier is het idee ontstaan om specialistische ambulante begeleiding voor kinderen met downsyndroom op te gaan zetten. Naast de persoonlijke ervaring met mijn eigen kind, wat mij ervaringsdeskundige maakt, heb ik mij daarnaast verder gespecialiseerd in kinderen met downsyndroom. Met daarbij mijn pedagogische achtergrond heb ik besloten om voor deze kinderen en de mensen om hen heen, de ambulante begeleiding te gaan verzorgen.

Naast ambulante begeleiding kun je bij 'LT ambulante begeleiding' ook terecht voor adviezen, ondersteuning en workshops voor scholen, kinderdagverblijven en andere betrokken personen.

Mijn doel is om met zoveel mogelijk mensen mijn kennis en ervaringen delen. En daarbij ouders en andere betrokkenen het gevoel te geven er niet alleen voor te staan.
Tot ziens!